De kanarievogel

De kanarievogel

Gaat dit over kanarievogels?

Helemaal niet.
De zangvogel is bij ons al lang niet meer in trek. Het zijn nog slechts herinneringen aan de voorouderlijke atmosfeer van aangebouwde serres of benepen huiskamertjes. Daar konden ze soms voor een aandoenlijke gezelligheid zorgen.
Ze zijn een symbool en we zoeken het dieper. In de koolmijnen van weleer. Ze werden er goed verzorgd want het waren de boodschappers van onheil als hun gezang er verstomde.

De kanarievogel

MedialandPosted by Joseph Sat, December 16, 2017 22:04:34

Mooie naam, en goede uitleg.

Het medialand als de koolmijn, waarin wij langzaam verstikken in de gassen van de journalistieke dagjespolitiek, slimme bladvulling, opgeklopte non-events en onbenulligheden, pseudo-informatie, verpakt als objectieve bron-informatie en dan de banaliteiten, navelstaarderij en onderbroeken faits-divers van bv's en politici, die elkaar verdringen op de bladspiegel en het beeldscherm.

De overvloed van lawaai, ruis en informatie bereikt precies het omgekeerde van wat beoogd wordt. Werd vroeger informatie achtergehouden, vandaag worden we overspoeld zonder filters en betrouwbare duiding.

Als Trump zegt dat de media onbetrouwbaar zijn, dan is dat in zijn geval vooral een paranoïde reflex maar het is duidelijk dat de pers niet alleen informatie verstrekt maar ook standpunten en posities inneemt, zonder dat de lezer zich hiervan voldoende bewust is.

Een citaat van Paul Arden uit 'Whatever you think, think the opposite' :

There is no right point of view

There is a conventional or popular point of view.
There is a personal point of view.
There is a large point of view which the majority share.
There is a small point of view which just a few share.
But there is no right point of view.
You are always right.
You are always wrong.
It just depends from which pole you are looked at.
Advances in any field are built upon people with the small or personal point of view.